Recerca acadèmica

En aquesta secció estan referenciats els treballs d’investigació que he dut a terme dins dels estudis universitaris d’Humanitats i Gestió Cultural. 

1/ En el pla d’estudis de la Llicenciatura d’Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya vaig desenvolupar el treball d’investigació “Un model per a la gestió cultural municipal_Les arts visuals locals en revisió” el qual resumeixo amb el següent extracte:

El treball desenvolupa en cinc capítols la recerca, l’estudi de dades i les conclusions de la hipòtesi de treball inicial: es possible implementar un nou programa d’arts visuals de qualitat a Rubí? A través de l’estudi detallat, l’anàlisi de dates quantitatives i qualitatives, les entrevistes a responsables de centres d’arts visuals de tota Catalunya i amb la realitat de gestió de les arts visuals del municipi de Rubí, es tracta d’arribar a unes conclusions que condueixen al plantejament d’un nou model de gestió per a l’Ajuntament de Rubí. El treball, tot i desenvolupar-se en un àmbit territorial concret, el municipi de Rubí, es totalment adaptable i assumible en realitats d’altres municipis, ja que s’analitza també la situació de les arts visuals a tot el territori, suposant una bona eina per implantar qualsevol plantejament de millora en un equipament d’arts visuals, tant públic com privat.”

El treball va rebre la qualificació de Matrícula d’Honor pel tribunal evaluador i es pot trobar al repositori institucional 02 de la Universitat Oberta de Catalunya mitjançant aquest enllaç.

logo UOC

2 / Desenvolupant el treball final de Màster de Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya vaig elaborar la investigació “L’impacte de la iconografia musical en les dinàmiques socials / David Bowie o el poder social de les imatges musicals” el qual pretenia desenvolupar dos eixos d’interès fonamentals:

Primer. Resoldre diverses incògnites que sorgeixen pel que fa la influència de les arts visuals en el desencadenament de canvis socials, la interrelació art-societat.

Segon. Destacar que la música no és només una representació de forta tradició cultural en la nostra societat (i com a aspecte comú en la majoria de les societats del planeta), sinó que ha produït imatges i icones que han transformat la societat o una part d’ella de forma substancial. És a dir, posar de relleu la música com a element fonamental de la configuració de les societats actuals.

El treball es descarregable al repositori institucional 02 de la Universitat Oberta de Catalunya mitjançant aquest enllaç.

Podeu trobar la presentació dinàmica de la investigació en format Prezi en aquest enllaç.

Ivan Serra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s