Podcast_Aspectes legals de la música

Fa un temps un gran músic i productor musical (entre d’altres facetes) i amic personal em posava al davant un repte molt interessant que no trigaria gaire en acceptar: fer una sèrie de podcasts pel seu estudi (www.aladidstudios.com) on tractéssim els aspectes legals de la música d’una forma directa i comprensible.

Ens vem posar a idear i donar forma a aquesta proposta i no va costar molt tenir un plantejament inicial dels podcasts. De la proposta vàrem passar als continguts, dels continguts la planificació de les sessions de treball i d’aquí a l’estudi, a enregistrar els primers capítols.

El primer capítol és introductori, d’exposició dels itineraris que la sèrie pretén seguir. Aquí fem un camí que va des dels primers textos legals de caràcter històric que recullen drets i expresions culturals, fins al reconeixement actual que la llei fa de la cultura i de quina manera ens trobem el marc legal cultural en la nostra realitat més propera. Aquí teniu l’enllaç al primer capítol.

El segon podcast que varem enregistrar i publicar amb el Jose Aladid entra ja directe al camp d’interès central de la sèrie: les lleis de la música. En aquest primer podcast de legalitat musical parlem de la contractació musical i dels aspectes de seguretat social i prevenció dels riscos laborals en el dia a dia dels i les professionals de la música. Aquí teniu l’enllaç al segon capítol.

Aquest va ser el primer de tres programes previstos, que veuran la llum properament, i que intenten tractar de forma comprensible les normes que marquen la vida d’un/a músic. Com en tots els àmbits, la llei ens condiciona, ens obliga i ens exigeix que duem a terme la nostra activitat laboral d’una certa manera. I no tothom té per què saber de lleis i conèixer-les directament. Aquí està el quid d‘aquest podcast.

Us deixo també relacionada les dues presentacions Prezi que hem preparat com a suport visual als podcasts:

Esperem que us agradi el contingut del podcast tant com a nosaltres el procés de fer-los i publicar-los. Tots els comentaris son benvinguts i segur que entre totes i tots fem de les lleis de la música una cosa més propera i menys indesxifrable.

Endavant amb la cultura !!!

Aquesta entrada s'ha publicat en DretCultural, Gestió cultural i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Podcast_Aspectes legals de la música

  1. Imma Renom ha dit:

    Que xulo, Ivan Enhorabona IMMA

    Missatge de Ivan Serra del dia dt., 9 de nov. 2021 a les 12:03:

    > Ivan Serra posted: ” Fa un temps un gran músic i productor musical (entre > d’altres facetes) i amic personal em posava al davant un repte molt > interessant que no trigaria gaire en acceptar: fer una sèrie de podcasts > pel seu estudi (www.aladidstudios.com) on tractéssim els asp” >

Deixa un comentari